Náplavka pro místní - středa - od 3. května 2017

21.6.
11.00 - 18.00
Rašínovo nábřeží

Popis události

Od 3. května oživne Náplavka pod Rašínovým nábřežím také ve středy, vždy mezi 9 – 16 hodinou.

„Kus soboty i ve středu“ tu najdete základní a kvalitní nabídku, ale s komornějším charakterem, než je zvykem o zaplněném sobotním farmářském trhu. Plánujeme výstavy, dílny, přednášky. Kromě toho středy nově přinesou některé oblíbené farmářské potraviny a biopotraviny, zeleninu, bylinky, saláty, sezónní české ovoce od jablek po jahody, sýry a mléka, pečivo a kvalitní chléb, ovoce, nejlepší uzeniny, masa, ale i zajímavé food koncepty. Objeví se Biofarma Držovice, Farma Krhanice, Koláčkova pekárna, uzenářství Kvarda, uzenářství Libiš, kvalitní masa z biofarem, zajímavé občerstvení, zelenina a bylinky Radky Šťastné, v sezóně ovoce, chřest či jahody, houby, med a lesní plodiny, květiny a kytice, které si zde budeme moci nechat uvázat i na míru. Občané Prahy 2, kteří mají kartu Dvojka pro seniory, tu mají každou středu zeleninu i bylinky s 10% slevou! Středeční trh pro místní nebude tak velký jako ten sobotní, poskytne ale dobrý základ a hlavně klid a pohodu. Poklidný a rodinný charakter podpoří i Mezigenerační dílny, které už mají tradici na sobotních náplavkách, kde se mohou realizovat drobné dovednosti a řemesla pro děti, dospělé i seniory. Od možnosti vyrobit si např. vlastní hrneček nebo šperk, až po šití nebo malování na obličej, rádi bychom na některá jarní/letní středy přizvali na náplavkový program nejen rodiče a děti, ale i místní školy či školky. Středeční Náplavka na Rašínu by měla potěšit a pohladit duši i tělo návštěvníků. Pro první středu 3.5. jsme vymysleli s týmem mlékárenské farmy Krhanice z Posázaví originální překvapení pro návštěvníky (pro novináře v 10:00, pro veřejnost pak od 11:00 a v 16:00). Předvedeme vám od A do Z jak se stlouká smetana na máslo v původní dřevěné díži, a členové farmy předvedou také kompletní proces výroby mozzarelly, kterou stejně jako výrobu ricotty má na farmě na starosti italský specialista. K tomu samozřejmě nebude chybět ochutnávka sýrů, a každý návštěvník si může zkusit sám zatlouci máslem. Svérázný hudební doprovod k tomu obstarají sami členové farmy, stejně tak jako vysvětlení, jak se sýry a máslo vyráběly kdysi, a jak se vyrábějí teď. O týden později, další středu 10. května, se představí komunitní farma Uchované semínko s principy tradičního šetrného hospodaření a pěstování v duchu permakultury, a taky s ukázkami pečení domácího chleba v pojízdné peci přímo na místě. Další programy budem aktuálně uveřejňovat.

Pořadatel

Archetyp, z. s

Podobné události