Náplavka pro místní - středa - od 3. května 2017

31.5.
09.00 - 16.00
Rašínovo nábřeží

Popis události

Od 3. května oživne Náplavka pod Rašínovým nábřežím také ve středy, vždy mezi 9 – 16 hodinou.

Od 3. května oživne Náplavka pod Rašínovým nábřežím také ve středy, vždy mezi 9 – 16 hodinou.

„Kus soboty i ve středu“ tu najdete základní a kvalitní nabídku, ale s komornějším charakterem, než je zvykem o zaplněném sobotním farmářském trhu. Plánujeme výstavy, dílny, přednášky. Kromě toho středy nově přinesou některé oblíbené farmářské potraviny a biopotraviny, zeleninu, bylinky, saláty, sezónní české ovoce od jablek po jahody, sýry a mléka, pečivo a kvalitní chléb, ovoce, nejlepší uzeniny, masa, ale i zajímavé food koncepty. Objeví se Biofarma Držovice, Farma Krhanice, Koláčkova pekárna, uzenářství Kvarda, uzenářství Libiš, kvalitní masa z biofarem, zajímavé občerstvení, zelenina a bylinky Radky Šťastné, v sezóně ovoce, chřest či jahody, houby, med a lesní plodiny, květiny a kytice, které si zde budeme moci nechat uvázat i na míru. Občané Prahy 2, kteří mají kartu Dvojka pro seniory, tu mají každou středu zeleninu i bylinky s 10% slevou! Středeční trh pro místní nebude tak velký jako ten sobotní, poskytne ale dobrý základ a hlavně klid a pohodu. Poklidný a rodinný charakter podpoří i Mezigenerační dílny, které už mají tradici na sobotních náplavkách, kde se mohou realizovat drobné dovednosti a řemesla pro děti, dospělé i seniory. Od možnosti vyrobit si např. vlastní hrneček nebo šperk, až po šití nebo malování na obličej, rádi bychom na některá jarní/letní středy přizvali na náplavkový program nejen rodiče a děti, ale i místní školy či školky. Středeční Náplavka na Rašínu by měla potěšit a pohladit duši i tělo návštěvníků. Pro první středu 3.5. jsme vymysleli s týmem mlékárenské farmy Krhanice z Posázaví originální překvapení pro návštěvníky (pro novináře v 10:00, pro veřejnost pak od 11:00 a v 16:00). Předvedeme vám od A do Z jak se stlouká smetana na máslo v původní dřevěné díži, a členové farmy předvedou také kompletní proces výroby mozzarelly, kterou stejně jako výrobu ricotty má na farmě na starosti italský specialista. K tomu samozřejmě nebude chybět ochutnávka sýrů, a každý návštěvník si může zkusit sám zatlouci máslem. Svérázný hudební doprovod k tomu obstarají sami členové farmy, stejně tak jako vysvětlení, jak se sýry a máslo vyráběly kdysi, a jak se vyrábějí teď. O týden později, další středu 10. května, se představí komunitní farma Uchované semínko s principy tradičního šetrného hospodaření a pěstování v duchu permakultury, a taky s ukázkami pečení domácího chleba v pojízdné peci přímo na místě. Další programy budem aktuálně uveřejňovat.

Pořadatel

Farmářské tržiště Praha (Archetyp, z. s.)

0 lidí má o událost zájem
0 lidí se zúčastní
Událost na Facebooku

Podobné události

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy

Rašínovo nábřeží

Farmářské trhy