Zveme Tě zve na zcela nový koncept degustace vína pro ženy.
Co Tě čeká?
Naučíme Tě vnímat víno, naladit se na své chutě, dobře si vybrat a taky si jej náležitě užít
Máš ráda víno a chtěla by ses o víně dozvědět víc?
Chceš si umět dobře vybrat víno, zhodnotit, když jej máš ochutnat, nebo o něm zlehka konverzačně hovořit?
Vybíráš si zdravé a přirozeně vzniklé jídlo a připadá Ti logické tyto požadavky uplatnit i na víno?
Naučíme Tě to! Bez předsudků a klišé zodpovíme vše, co jsi kdy chtěla vědět o víně, ale bála ses zeptat. Vysvětlíme Ti základní pojmy a pohovoříme o tom, co hýbe dnešním světem vína.
Co se dozvíš?
Druhy vína podle odrůd, cukernatosti hroznů, způsobu a místa vzniku.
Jak víno vzniká. Jaký je rozdíl mezi bio, biodynamickým a naturálním vínem.
Šumivé víno, nejen my ženy ho milujeme. Jaký je rozdíl mezi Proseccem a Cavou.
Co je to tradiční šampaňská metoda. Co je frizzante.
Co je to pét-nat nebo oranžové víno. Plus žhavé aktuální pojmy.
Co je to terroir a hlavně, co teď frčí…
Jak poznám, které víno je to “MOJE”?
Co se naučíš?
Degustovat víno prostřednictvím naladění se na své tělo a chuťové vjemy.
Inteligentně a elegantně zhodnotit víno, způsobem, který se vztahuje k prožitku a nikoli k rigidním sommeliérským kategoriím a klišé. Chutě jsou totiž individuální a subjektivní, ale to neznamená, že se o nich nemůžeme bavit.
Zorientovat se v základních druzích vína a základních kategoriích.
Vybrat si víno, které vám bude chutnat.
Co ochutnáš?
7 vzorků vín a mezi nimi pét-nat (šumivé víno), oranžové, bílé, červené víno, 1 vzorek, který se vymyká běžným “škatulkám” a další vína podle sezóny a momentálních trendů.
Co ještě?
Skvělý tapas z kvalitních a lokálních delikates z Fajnšmekřího sortimentu jako jsou sýry, salámky, paštičky.
Cena workshopu:
1690 Kč / osoba
Kapacita workshopu:
Maximálně 14, minimálně 10 účastníků.
Rezervuj si místo včas: https://www.jedenstul.cz/workshop/degustace-nevinne-o-vine/
Degustací Tě provede:
Kristina Špryňarová Gotteltová, spolumajitelka vršovické vinárny a tasting spotu Fajnšmekr.